Que no pensin per nosaltres: Universitat com a font de coneixement, no d’opinió

Gràcies al programa de ràdio “A vivir que son dos días”, de la Ser, em vaig poder assabentar ahir al matí d’una notícia si més no sorprenent i impactant. Aquesta va ser “destapada” pel diari gallec Xornal de Galicia. Està en gallec, però crec que s’entén força bé. La notícia ens diu: ” Un catedràtic de Biologia de la Universitat de Santiago de Compostel·la, atorgava un punt i mig extra als estudiants que assistien a un seminari previ a les seves classes en el que es feia apologia antiabortista.”

A la ràdio es comentava la notícia juntament amb el director d’aquest diari, qui donava testimonis de diversos estudiants que van donar a conèixer aquest fet. Deia  que dues noies havien comentat el fet que aquest catedràtic de biologia (cal recordar-ho) els deia que el millor mètode anticonceptiu és mesurar la mida de la vagina per període, que els preservatius no poden ser utilitzats per evitar embarassos, que els feia elaborar un comentari crític contra l’abort, etc. Al diari hi és tot més ben explicat.

Si, es tractava d’un seminari voluntari. Però si et diuen que pots “guanyar” un punt i mig més d’una assignatura per “només” assistir a un seminaris, tots ho faríem, no? El problema el trobem en que es tracta d’una universitat pública, d’un catedràtic que és pagat per un organisme públic i que usa unes aules que són propietat de la universitat. Em sembla molt bé que els professors tinguin ganes i ànims de seguir repartint coneixements fora de les seves hores de docència ja sigui amb seminaris com amb conferències, etc. però el que no s’ha de permetre és un xantatge (recordem que s’oferia un punt i mig d’una altra assignatura) per cedir i compartir unes idees amb un professor, que per molt catedràtic que sigui, qui és ell per imposar un pensament sobre l’abort. Que es deu pensar que és el Papa? No deu saber que la seva feina es limita  transferir coneixements, no opinions personals ni imposar-les.

Sort que els catedràtics que tenim per aquí no ens fan aquestes coses..

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: