Fa 4 minuts

Parlant avui a classe hem tingut un incís en el que s’ha comentat la discriminació de la societat respecte a les dones. Justament aquesta tarda, sortin de les pràctiques mentre tornava a casa escoltant la ràdio al cotxe, al programa de la Gemma Nierga, La Ventana (cadena SER), estava donant el seu testimoni un jove marroquí homosexual, resident a Madrid. Aquest Noi és el president de l’associació de marroquins gais, i estava intervenint al programa degut a que recentment al Marroc, s’ha aprovat una llei per la que si ets homosexual et poden tancar a la presó. Aquest jove explica que no pot anar al seu país tant com li agradaria degut a la por que li fa que pugui ser detingut. La presentadora del programa li ha dit: “no et preocupis, fa 4 minuts que estàvem igual aquí”. Raó no li falta.

Aquest és només un petit exemple de com una societat pot discriminar a un grup de persones per ser tal i com són. És cert que la nostra societat ha evolucionat molt, sobretot a nivell institucional pel que fa a les oportunitats que s’ofereixen a tots, a totes, a negres, a marroquins, a gais, o a lesbianes. Però també és cert que en molts aspectes culturals encara hem de millorar. Encara hi ha gent que mira malament dos nois fent-se un petó, o a un marroquí passejant tranquil·lament pel carrer. O a un nen negre que juga amb el teu fill. O a l’amiga lesbiana de la teva germana. Són masses els exemples, com massa els prejudicis que ens porten a patir aquestes discriminacions.

Però estic segur que les noves generacions podrem anar superant aquestes deficiències (perquè no es pot dir d’una altra manera) que encara avui dia pateix la nostra societat, i podrem aconseguir que tots i totes ens puguem sentir bé amb nosaltres mateixos fent o treballant en allò que realment volem.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: