L’explicació

Ja he buscat informació sobre el que ahir us vaig comentar. Ho vaig entendre bastant malament ahir quan vaig veure el programa, pero què hi farem.. som humans, i ens equivoquem.. ( En directe, em va semblar més espectacular del que m’ho sembla ara mateix, però està bé).

L’experiment anomenat “implosió”, transcorria de la següent forma:

S’omplia el barril amb aigua bullint (no especifiquen quina quantitat, però jo suposo que deu ser fins a la meitat d’aquell recipient), i tot seguit, es tanca l’obertura del barril. A continuació refreden el recipient a gran velocitat abocant-hi directament aigua freda i gel.

La conseqüència d’aquest refredament, és que provoca que el vapor d’aigua (desprès per l’aigua bullint) que havia quedat dins del barril es condensi i torni al seu estat líquid, cosa que fa disminuir la pressió interna del recipient (absencia del vapor d’aigua), i aleshores el barril per la força que exerceix la pressió atmosfèrica (molt superior en aquests moments a la del interior) s’aixafa.

Aquí us deixo el link per si voleu veure com va transcórrer en directe. Encara que m’hagi “decepcionat” una mica, és un experiment prou interessant.

 

http://www.youtube.com/watch?v=F1cq8yehnwA

Anuncios

One Response to L’explicació

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: