Aplicació gasos reals

Avui a “el hormiguero”, en un dels seus experiments, han realitzat el que han anomenat “una implosió” d’un barril. No sé si ho heu vist en directe, però si en teniu la oportunitat, sisplau mireu-ho.

Estic intrigadíssim per saber-ne la causa. Ara mateix no se exactament com a transcorregut l’experiment, però ho buscaré al youtube i quan ho tingui ho descriuré amb més deteniment.

Més o menys ha anat així:

Han fet un gran refredament d’un barril molt calent fins a uns 45ºC que contenia un gas (em sembla molt que era aire normal i corrent) i aquest gas al refredar-se tan ràpidament s’ha comprimit tant que ha fet comprimir-se el recipient també (el barril en aquest cas). Un cop tingui tota la informació d’aquest experiment m’agradaria molt saber què ha sigut exactament el que ha provocat aquest efecte. Més que res, perquè ara fa poc vam estudiar a termodinàmica tot això de compressions/expansions de gasos ideals/reals, i tot allò del càlcul del treball realizat, etc. i tinc molta curiositat.

Si algú em pot ajudar ja sabeu: comenteu! Espero que també us “piqui” una miqueta la curiositat com a mi, i m’ajudeu a entendre aquest experiment del jà clàssic dels diumenges “hormiguero”.

b305d9ef91321c1bi31.jpg

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: